DISSABTE 23 DE JULIOL DE 2011

Dissabte 23 de juliol per la tarda, els Geganters i Grallers de La Llacuna, vàrem fer una visita als nostres bons amics i companys de la colla Gegantera de Masquefa, els quals celebraven la tradicional Festa Major Gran d’aquesta localitat anoienca amb la no menys important Trobada de Gegants i Cap grossos.

La plantada va tenir lloc, a les 17:00, davant del local oficial de Masquefa Ciutat Gegantera 2012. Les colles participants varen ser: El Bisbalet d’Igualada, Vilanova del Camí, Sant Joan de Mediona i els Geganters i Grallers de La Llacuna, juntament amb entitats locals com les diverses colles de Bastoners de Masquefa (petits i grans) i el Drac Bufut de Masquefa que és un dels pocs dracs de Catalunya que es porta com un gegant.

Com és habitual amb la Colla Gegantera de Masquefa i degut a la gran imaginació que tenen, no podia ser una cercavila normal i corrent. Van convertir un trobada gegantera tradicional en una de molt més divertida i de disbauxa. Una vegada els gegants van estar plantats al lloc que els hi corresponia, es va preparar un “Berenar per a GEGANTS” i es va procedir a donar un sobre a totes les colles participants. Aquest sobre es comunicava que el berenar organitzat era només per als Gegants i contenia unes instruccions clares i concises en que deia que calia fer per convertir-se d’humà a Gegant per poder gaudir d’un bon berenar. Per aconseguir tal proesa s’havien de fer 3 proves aparentment senzilles. Les proves eren les següents: Trobar la solució d’una sopa de lletra gegantera a on s’havien de buscar termes sobre el món geganter, una altra proba era agafar amb la boca unes pomes amagades i la tercera proba era aconseguir trobar el recordatori més antic que la colla de Masquefa té en exposició en el local. Una vegada aconseguides aquestes tres probes ja podies gaudir del berenar ben merescut.

Posteriorment van arribar les colles de Bastoners de Masquefa, els quals ens van oferir unes espectaculars actuacions, i es va donar el tret d’inici a la tradicional cercavila pels carrers de Masquefa. Per tant, les colles de bastoners i les colles geganteres vàrem desfilar en cercavila fins arribar davant del CTC a on ens estava esperant el Drac Bofut, el qual va omplir la plaça de fum, foc i colors. Una vegada el Drac Bofut i els bastoners van fer les actuacions vàrem prosseguir la cercavila fins a la plaça principal de la localitat a on, cada Entitat Cultural va fer el seu ball enmig de la plaça i davant una gran quantitat de públic assistent. En el cas dels Geganters i Grallers de La Llacuna, vàrem realitzar el nostre ball al ritme de la peça musical “Marxa de La Llacuna” composada per Marc Jódar i que va ser estrenada enguany. Un ball conjunt de tots els gegants, gegantins i cap grossos van donar per finalitzada aquesta festivitat geganterera.

A continuació vàrem tenir entrada lliure a la piscina de l’Alzinar a on tothom ho va agrair d’allò més i s’ho van passar molt i molt bé.

Per finalitzar la jornada es va organitzar, a l’antiga fàbrica, un sopar de germanor per totes les colles participants.

A Masquefa sempre ens hi trobem com a casa per això, any rere any, participem en moltes de les festes Masquefines en que hi participen gegants i cap grossos.

Ara més que mai estem treballant colze a colze en la organització d’una gran Ciutat Gegantera “MASQUEFA CIUTAT GEGANTERA 2012”, en la qual els nostres grallers i timbalers tindran l’honor de ser els músics que tocaran, durant tot un any sencer, pels Gegants i gegantons de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya portats per la colla gegantera de Masquefa.

Només ens queda felicitar a la Colla Gegantera de Masquefa per la bona organització i animar-los a tirar endavant en el gran projecte d’organitzar una gran Ciutat Gegantera que, de ben segur, serà diferent i molt original. Us hi esperem, a tots i a totes, els dies 8, 9 i 10 de juny de 2012 a Masquefa per gaudir d’una magnífica Ciutat Gegantera.

Per veure totes les imatges cliqueu sobre la foto